måndag 23 oktober 2017

Elever berättar

Hugoh Nycander, NA
Hugoh Nycander, NA. Foto: Michèlle Ericson

-Naturveten-skapsprog-rammet på Kungshögaskolan är en krävande men väldigt rolig utbildning. Vi har mycket prov och läxor, men man får alltid hjälp av lärarna om det är något som man tycker är svårt. De har en otrolig kompetens och stöttar verkligen så att man kan nå sitt mål.

-Vi är ett härligt gäng i klassen, så det är väldigt bra samman-hållning. När vi började i årskurs ett fick vi göra många roliga aktiviteter tillsammans för att lära känna varandra. Jag rekommen-derar helt klart den här utbild-ningen till andra!

Amanda Karlsson, SA
Amanda Karlsson, SA. Foto: Michèlle Ericson
-Jag har valt samhälls-vetenskaps-programmet på Kungshögaskolan därför att det är ett brett program. Det är ett bra val om man inte riktigt vet jag man vill bli i framtiden.

-Ämnen som historia och politik intresserar mig mycket och lärarna på skolan är engagerade. I årskurs två på gymnasiet kommer jag att ha musikprofilen som tillval, det är ett bra komplement till det teoretiska.

-Jag bor i Ödeshög och det går jättebra att pendla hit!

Ebba Danckwardt-Lillieström, EK
Emelie Qvist, VO. Foto Jarl Asklund
-Sedan jag började på ekonomi-programmet har jag nya spän-nande ämnen på skolschemat. Vi läser både företagsekonomi och juridik och det är både kul och bra att kunna inför framtiden. Vi får även lära oss bokföring och hur man lägger upp en egen budget.

-Det är en bra och seriös skola och lärarna är väldigt kunniga. Jag hade hört mycket gott om utbildningen innan jag började. Jag är helt klart väldigt nöjd med mitt val!

Kungshögaskolan
  • Programkatalog 2018PDF
  • Ishockeyprofilen
  • Lokaler
  • Schema Kungshögaskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Skollunch

Kungshögaskolan, din utbildning för framtiden

Foto: Michèlle Ericson

Vi på Kungshögaskolan har många utbildningar att erbjuda dig. Viktigast av allt är vi erbjuder något för alla. Din framtid är viktig för oss! Vi arbetar för att du ska nå dina mål.

Läsårstider och studiedagar 2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster-2018

Stor valfrihet för dig att välja olika fördjupningar

Vi som arbetar på Kungshögaskolan tycker det är viktigt att du som elev får vara med och utforma din utbildning. Därför består en del av dina studier av valbara kurser. Detta gäller för alla program på skolan. Exempel på områden där det finns valbara kurser är: moderna språk, engelska, matematik, musik, idrott, bild och foto. De valbara kurserna startar du i årskurs två.

En trygg miljö där alla blir sedda

En förutsättning för att man ska lyckas med sina gymnasiestudier är att man känner sig trygg och att man som elev blir sedd. Det är något som vi arbetar aktivt med och Kungshögaskolan får varje år ett genomgående mycket högt betyg av våra elever på frågor som om trygghet och trivsel.

Skulle du behöva hjälp eller rådgivning finns vår elevhälsa med skolsköterska, kurator, specialpedagog samt studie- och yrkesvägledare. För trivselns skull har vi dessutom en cafeteria där elever från olika program kan mötas.
Lunch äter du i vår egen skolrestaurang.

Välutbildade och engagerade lärare

Vi vill att våra elever ska få olika typer av kunskap och erfarenheter under åren på gymnasiet och utvecklas personligen. Skolan ska vara en mötesplats för människor med olika bakgrund, livserfarenhet och kunskap. Även om kunskapen är i fokus så är bemötandet och möjligheten att få pröva tankar och idéer lika viktigt. Hela 19 av 20 elever på vår skola går ut med ett fullständigt slutbetyg, vilket är ett mycket bra resultat nationellt. Över 95 procent av våra lärare är behöriga.

Vi ger dig hela tiden nya möjligheter

Vi är en internationell skola som också har ett nära samarbete med företag, organisationer och skolor, både i regionen och i Europa. Tidigare elever har gjort spännande och lärorika resor till Belgien, Frankrike, Tyskland
och Spanien.

Välkommen till oss!