söndag 22 april 2018
Start
Dackeskolan
Kungshögaskolan
Gymnasiesärskolan
Våra program
Kontakta oss

Vad är ditt val för framtiden?

Här nedan kan du läsa om alla de program som erbjuds på Mjölby Gymnasium.
Du kan också välja att skriva ut vår katalog där alla programmen och våra profiler presenteras.
Klicka i så fall på följande länk: Programkatalog 2018 Mjölby GymnasiumPDF

 

 • Barn- och Fritidsprogrammet (BF)  Foto: Jarl Asklund På barn- och fritidsprogrammet får du som elev vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) under minst 15 veckor, fördelat på tre år. Din första APL börjar redan efter någon månad. Du får två perioder på en arbetsplats under det första året.På Mjölby Gymnasium erbjuder vi dig inriktningarna pedagogiskt arbete samt fritid och hälsa.Du kan läsa mer om programmet om du klickar på länken nedan.
  Läs mer

 • Bygg- och Anläggningsprogrammet (BA)  Foto: Jarl Asklund Vill du ha en utbildning som är både praktisk och teoretisk och som leder till ett skapande och rörligt jobb, då ska du välja bygg- och anläggningsprogrammet.Mjölby Gymnasium erbjuder dig inriktningen husbyggnad. Du kan läsa mer om programmet om du klickar på länken nedan.
  Läs mer

 • Ekonomiprogrammet (EK)  Foto: Michèlle Ericson Ekonomiprogrammet på Mjölby Gymnasium är rätt för dig som vill ha en bred högskoleförberedande utbildning. Du får fördjupning i företagsekonomi, entreprenörskap, juridik och språk. Vi har sedan många år många goda kontakter med olika företag och organisationer.Vår skola erbjuder två inriktningar - ekonomi och juridik. Du kan läsa mer om programmet om du klickar på länken nedan.
  Läs mer

 • El- och energiprogrammet (EE) - Dator- & kommunikationsteknik  Mjölby Gymnasiums inriktning dator - och kommunikationsteknik passar både om du är praktiskt lagd och om du föredrar mer teori. Hos oss får du yrkeskunskaper som behövs för att arbeta som till exempel datortekniker, nätverkstekniker eller hemservicetekniker. Du kan läsa mer om programmet om du klickar på länken nedan.
  Läs mer

 • El- och Energiprogrammet - (EE) - Elteknik  Som elev på elprogrammet får du först en gymnasial treårig grundutbildning. Därefter följer ett år som lärling på ett företag. Som lärling får du kunskaper om många olika arbetsmoment och du får självklart lön under tiden. Efter din lärlingstid får du ut ett certifikat som bevis på att du är elektriker.
  Läs mer

 • Fordons- och Transportprogrammet (FT)  För duktiga fordonsmekaniker finns det alltid jobb Gillar du att meka och är intresserad av fordonskonstruktioner och vill ha en utbildning som leder till jobb, då är Fordonsprogrammet rätt för dig. Du får lära dig grunderna för att arbeta med personbilar och lättare transportfordon. I kursen personbilsteknik ger vi dig kunskaper för att arbeta med service, underhåll och reparationer.
  Läs mer

 • Hantverksprogrammet - Finsnickeri (HV)  Foto: Jarl Asklund Många valmöjligheter och mycket god arbetsmarknad Vi har två inriktningar på programmet: Inredningssnickare. Här lär du dig att följa ett uppdrag från en idé, skiss eller datorritning fram till en färdig uppmontering. Du får prova att tillverka dörrar, fönster samt olika typer av inredningar, till exempel kök. Utifrån en uppdragsgivares önskan kan du få skapa ett unikt projekt.Möbelsnickare. Du designar och producerar dina egna möbler. Från din ritning tillverkar du både massiva och fanerade produkter med traditionell maskinbearbetning och datorstyrd tillverkning.
  Läs mer

 • Hantverksprogrammet - Guld (HV)  Foto: Michèlle Ericson Sveriges mest framgångsrika guldsmedsutbildning! Vi erbjuder dig en renodlad guldsmedsutbildning och har sedan många år ett framgångsrikt guldsmedsprogram med ett mycket gott rykte. Ordföranden för Guldsmedsmästarnas Riksförbund har utnämnt oss till Sveriges bästa guldsmedsutbildning! Våra elever har vid ett flertal tillfällen deltagit i Yrkes-VM runt om i världen.
  Läs mer

 • Industritekniska programmet - Svetsteknik (IN)  Foto: Jarl Asklund Utbildningen som ger dig stora chanser till arbete direkt efter gymnasiet Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik har flyttat in i nya lokaler med modern utrustning. Hos oss får en du en utbildning som gör dig anställningsbar direkt efter avslutade studier.
  Läs mer

 • Introduktionsprogrammen  Foto: Jarl Asklund Studier anpassade efter dina behov, intressen och förutsättningar Mjölby Gymnasium erbjuder fem olika introduktionsprogram. Programmen är till för dig som vill uppnå behörighet till yrkes- eller studieförberedande program eller hitta en väg ut i arbetslivet.Dina förutsättningar, intressen och behov tas hänsyn till när den individuella studieplanen görs. Studierna är på heltid men kan ibland också innehålla praktik.Efter ett introduktionsprogram kan du vara behörig att söka ett annat program eller studera ytterligare tid på introduktionsprogram för att längre fram nå den behörighet du önskar. Programmet kan också ge dig möjlighet att arbeta för att hitta andra vägar till yrkeslivet. 

  Läs mer

 • Naturvetenskapsprogrammet (NA)  Foto: Jarl Asklund Utbildningen som öppnar dörrar till en bred arbetsmarknad Naturvetenskap är kul Kanske känner du till Einsteins formel E=mc², att universum består av miljarder galaxer och att en sten och en fjäder faller lika snabbt i vakuum.Som elev på NA får du chansen att verkligen förstå hur universum, världen och organismer är uppbyggda, hur biokemiska reaktioner samverkar i alla celler och varför vi kan drabbas av olika sjukdomar.
  Läs mer

 • Restaurang och Livsmedelsprogrammet (RL)  Foto: Jarl Asklund Vi utbildar framtidens kockar och serveringspersonal På Dackeskolan får du grundläggande kunskaper inom restaurang och servering. Efter en gemensam årkurs 1 har du möjlighet att välja mellan två olika inriktningar.Inriktningen kök innebär att du utbildas i matlagning i restaurang.
  I inriktningen servering får du breda kunskaper om matsalsarbete och drycker.

  Läs mer

 • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)  För dig som vill lära dig mer om hur omvärlden fungerar

  Internationell profil

  På Kungshögaskolan erbjuder vi Samhällsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap och beteendevetenskap. Vår utbildning har en internationell profil. Vi erbjuder kurser som ger fördjupade kunskaper om internationella frågor och du lär dig förstå hur omvärlden fungerar.


  Läs mer

 • Teknikprogrammet - (TE)Informations- och medieteknik, Teknikvetenskap  Foto: Jarl Asklund Två inriktningar som ger behörighet till högskolan Programmet erbjuder två inriktningar, Informations- och medieteknik samt Teknikvetenskap.
  Läs mer

 • Vård- och Omsorgsprogrammet (VO)  Foto: Jarl Asklund En utbildning som passar både den som vill börja jobba direkt och den som vill studera vidare på högskola
  Många valmöjligheter Du som väljer vård- och omsorgsprogrammet kan söka ett arbete med människor direkt efter din utbildning, exempelvis som undersköterska eller personlig assistent. Du kan även välja kurser som leder till grundläggande högskolebehörighet, samt särskild behörighet till vissa utbildningar inom området som till exempel sjuksköterska, logoped, arbetsterapeut, sjukgymnast med mera.
  Läs mer

Välkommen till Mjölby Gymnasium!
Innehåll: Roger Medin
Uppdaterad: 2017-09-22
Publicerad: 2008-12-11

Webbredaktör: Mia Högberg
Webbmaster: Stefan Kalm

Copyright © 1996-2010

Mjölby kommun, Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
telefon 0142-850 00, fax 0142-851 20, e-post kommunstyrelsen@mjolby.se